22 augustus 2006

piano gratis gestemd ...

Onze piano ontstemt al te vaak, vinden wij en we besloten hem voor een habbekrats ter verkoop aan te bieden. Op de daarvoor geëigende Zweedse "marktplaats" was dat zo gepiept, fotootje erbij en bellen of mailen maar...

Wie schetst onze verbazing als we na enkele uren worden opgebeld door iemand in Norrköping, dat hij langs wil komen. Lena die hem te woord staat, is verbaasd over de snelle reactie en dat degene die belt van zover belt.. Norrköping ligt wel even 140 km noordelijker... Nou ja, wat ons betreft geen probleem natuurlijk.

De verbazing wordt nog groter als blijkt dat de beller tijdens het telefoongesprek kennelijk even het adres noemt aan iemand en het huisnummer noemt: "drieëntwintig". Lijkt niks bijzonders te zijn, maar de oplettende lezer merkt natuurlijk op dat een Zweed het woord "drieëntwintig" niet kent. De beller blijkt een Nederlander te zijn.
Rare Hollanders hoor... komen ze helemaal uit Norrköping om in Huskvarna naar een nagenoeg "waardeloze" piano te kijken... (denkt, zegt Lena)

Een uur of wat later, stopt er een kleine verhuiswagen met aanhanger voor de deur en twee vriendelijke mannen komen binnen; werken beiden als internationale verhuizers en de ene is tevens pianostemmer. Voor vertrek naar Nederland had hij even op internet gekeken op zoek naar geschikte piano en bleek geïnteresseerd in ons merk piano "bogs & voigt". Dacht wellicht iets interessants te kunnen vinden en in NL weer door te kunnen verkopen. Ja, echte handelaren, die Hollanders!

De piano werd grondig geïnspecteerd, de valse toontjes werden "weggestemd", maar het totaal kon uiteindelijk toch niet bekoren, te veel mankementen: een aantal hamerkoppen weren te diep in het frame geslagen bij vorige stembeurten en het gortdroge binnenklimaat had haarscheurtjes op diverse plekken veroorzaakt. Jammer dan, geen pianoverkoop dus, maar wel een weer redelijk gestemde piano en met wat bakjes water in de pianokast zou het ontstemmen aanzienlijk verminderen, volgens de bezoekende expert.
Nou ja, toch wat opgeschoten dus, ook al zou het niet lukken om de piano te verkopen de komende maanden!